ميزة جدول التنقل

جدول التنقل

طريقة تحضير برياني اللحم بالمقادير


طبق يحمل في داخله المتعه واللذه والغني بالبهارات الهنديه المميزه لهذا الطبق.

البرياني طبق هند مكونه الاساسي الارز البسمتى يختلف في مذاقه تماما عن الكبسه او المكبوس او المجبوس كما يسمى
اترككم للاستمتاع بطبق فاخر جدا من المطبخ الهندي
المقادير:
٣ اكواب رز بسمتي فاخر
كيلو لحم ضاني (استخدمت لحم بدون عظم)
تلات حبات طماطم كبار مقطعه صغير
٤ بصلات كبار مقطعه جوليان
قرنين فلفل اخضر
معلقتين كبار زبادي
معلقتين كبار زنجبيل طازج مهروس
٦ فصوص توم
عصير ليمونه
ربع كوب كزبره خضرا مفرومه
قليل من الزعفران منقوع في فنجان ماء
بهارات صحيحه غير مطحونه(حبهان وهوه الهيل وقرنفل وقرفه وليمون مجفف و كمون صحيح).
بهارات مطحونه(كركم،جرام ماسالا ودي بهارات هندي،بهارات برياني ،كاري ،بابريكا)
ملح
ملاحظه هامه: البهارات عامل اساسي لنجاح الوصفه واعطائها المذاق المميز.
في الصور صوره للبهارات الهنديه وهي متوافره في الاسواق والعطارين
الطريقه:
اسلقي اللحمه مع وضع الاتي في ماء السلق:بصله مقطعه ورق لورا وحبهان وقرنفل وعود قرفه وواحده ليمونه مجففه
وملعقه صغيره بهارات برياني
وسيبي اللحمه تتسلق براحتها جدا ساعه وربع مثلا.
حمري البصل في وعاء فيه زيت (زي التقليه بس متخليهوش ينشف لازم البصل يكون طري واحمر
سيبي البصل على جنب.
اطحني التوم مع الزنجبيل والفلفل.
في مقلاه واسعه حطي ملعقه كبيره سمنه مع زيت وشوحي فيهم خليط التوم والزنجبيل والفلفل واول ما تطلع ريحه التوم ضيفي معاهم نص كميه البصل المتحمر وقلبي ثم اضيفي اليهم الطماطم المقطعه وخليها تطبخ على نار متوسطه لمده تلات دقايق
بعدين اضيفيي عليهم الزباي وقلبي كله
ثم اضيفي الكزبره الخضرا وقلبي كله
ثم اضيفي كوب من شوربه اللحمه المسلوقه ثم اضيفي البهارات المطحونه:
هتحطي معلقه كبيره بهارات الكاري
معلقه كبيره بهارات جرام ماسلا
معلقه صغيره بهارات برياني
ملعقه صغيره بابريكا
ربع معلقه كركم
وتظبطي الملح بتاعك.
دلوقتي تكون عندك صوص له رائحه رائعه هوه اساس طعم البرياني.
ضعي اللحم المسلوق فوق الصلصه
وعلى نارمنخفصه دعي الصلصه مع اللحمه تغلي مع التقليب كل عشر دقايق لمده تلت ساعه تقريبا يعني لحد ما تتسبك وتقل ومتغطيهاش.
بعد ما تتسبك الصلصه واللحمه شربت من الصوص اطفي عليها النار.
دلوقتي وقت سلق الارز.اغسلي الرز وصفيه وحطي على النار كميه كبيره من الماء مضاف اليها ملعقه ملح كبيره وزيت ومجموعه مطيبات غير مطحونه(قرنفل وحبهان وقرفه وكمون حب وورق لورا)
خلي الميه تغلي كويس جدا. وبعدها اضيفي الارز
خليه يسلق في الماء لمده عشر دقائق فقط.
ثم يصفي مباشره.
احضري حله كبيره ضعي فيها
اللحم وجزء من الصلصه ثم جزء من الارز ثم باقي الصلصه ثم باق الارز.
اضغطي على الارز باليد
صبي على وجه الارز الماء بالزعفران
وضعي باقي البصل المحمر على سطح الارز.
غطي سطح الارز بورق الالمونيوم ثم بالغطى
واتركيه يكمل سواه على درجه حراره
منخفضه اقل من حراره تسويه الارز العاديه بدرجه لمده تلت ساعه.
انتظري عشر دقائق ثم احضري طبق واسكبي فيه البرياني مع التقليب الخفيف بواسطه شوكه لاختلاط الارز الابيض مع الاصفر
والف هنا❤️

إرسال تعليق

0 تعليقات